- 33130701(61)98+
- 33130702(61)98+
- 33130703(61)98+
- info@iscrti.ir
فعالیت اولیه این مدیریت، از سال ۱۳۷۸در قالب اداره آب و خاک (بخشهای آبیاری و زهکشی، خاکشناسی و تغذیه گیاه و آزمایشگاه آب و خاک و گیاه) شروع و تا سال ۱۳۸۶ تحت این عنوان، فعالیت کرد. سپس از سال ۱۳۸۶، تحت عنوان مدیریت بهزراعی (ادارههای آبیاری و زهکشی، مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی، خاکشناسی و تغذیه، زراعت و فیزیولوژی گیاهی و آزمایشگاه آب، خاک و گیاه) تا سال ۱۴۰۰ فعالیت نمود (از سال ۱۳۹۴ اداره مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی به مدیریت تغییر نام یافت و از مدیریت بهزراعی تفکیک شد و آزمایشگاه آب و خاک و گیاه نیز به معاونت پایش منتقل شد). سپس از سال ۱۴۰۰ بخش آبیاری و زهکشی از مدیریت تحقیقات بهزراعی تفکیک شد و گروه تحقیقات بهزراعی در دو بخش خاکشناسی و تغذیه گیاه و زراعت و فیزیولوژی فعالیت خود را ادامه داد.
جهت تولید اقتصادی محصول نیشکر ضروری است روابط خاک و گیاه و عوامل مؤثر بر عملکرد کمی و کیفی نیشکر مانند حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، عملیاتهای زراعی و فیزیولوژی نیشکر مورد بررسی قرار گرفته و روشهای مدیریت صحیح آنها نیز مشخص گردد. در این راستا، گروه تحقیقات بهزراعی در دو حوزه خاکشناسی و تغذیه گیاه و زراعت و فیزیولوژی گیاهی با بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک و نقش آنها در تغذیه نیشکر، مطالعه جذب عناصر غذایی ضروری در واریتههای نیشکر، واکنش واریتههای مختلف به عملیاتهای زراعی، پاسخهای رشدی و فیزیولوژیک نیشکر به تنشهای محیطی، الگوی صحیح کشت و بهرهگیری از روشهای زراعی مانند اصول صحیح تناوب و مدیریت مزارع آیش و اثرات روابط خاک و گیاه بر رشد و عملکرد گیاه نیشکر، نسبت به ارائه راهکارهای مناسب جهت دستیابی به عملکرد اقتصادی در واحد سطح اقدام مینماید. بررسی رشد و عملکرد واریتههای جدید نیشکر جهت افزایش تنوع واریتهای در کشت و صنعتهای مختلف، پاسخ واریتههای مختلف نیشکر به تنشهای غیرزیستی از جمله تنش شوری و خشکی و ارائه راهکارهای مدیریتی جهت کاهش اثرات منفی آنها در مزارع نیشکر، تعیین محدوده بهینه عناصر غذایی خاک و گیاه و ارائه راهکارهای کاربردی جهت بهبود حاصلخیزی خاک و تغذیه متعادل نیشکر، مطالعه روابط بیولوژیک خاک و گیاه، مدیریت تلفیقی حاصلخیزی خاک استفاده بهینه از کودهای شیمیایی، آلی و زیستی، فرآوری پسماندهای نیشکر جهت تولید اصلاحکنندههای آلی مناسب و کاربرد آنها در خاک بهمنظور بهبود ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک، از جمله اهداف مهم این گروه تحقیقاتی میباشند. تدریس در دانشگاه جامع علمیکاربردی و ارائه مشاوره به کشت و صنعتهای نیشکری از دیگر فعالیتهای این مدیریت بهشمار میآید.
[elementor-template id=”11167″]
• ارزیابی وضعیت تغذیهای نیشکر با استفاده از روشهای سیستم تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و انحراف از درصد بهینه (DOP)
• بررسی تأثیر کاربرد کود فسفر و کمپوست بر فراهمی فسفر در خاک و فسفرکارایی و عملکرد واریتههای نیشکر
• بررسی تأثیر باکتریهای محرک رشد گیاه بر فراهمی فسفر در خاک، تغذیه و عملکرد نیشکر
• تأثیر کاربرد بیوچار بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک، فراهمی آب و عناصر غذایی و عملکرد نیشکر
• بررسی تأثیر کاربرد کود سولوپتاس همراه آب آبیاری بر تغذیه و عملکرد نیشکر واریته CP69-1062 و CP73-21
• بررسی و مقایسه واریتههای جدید نیشکر در شرایط اقلیمی شمال و جنوب اهواز
• ارزیابی تأثیر تأخیر در دور آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی رقم CP69-1062 نیشکر
• بررسی اثر زمان انجام هیلینگآپ به لحاظ ارتفاع در تاریخهای مختلف کشت بر عملکرد کمی و کیفی (CP69-1062)
• بررسی اثر پوششدار کردن جوانههای جانبی نیشکر جهت تولید بذر و تعیین بهترین تاریخ کاشت
[elementor-template id=”11324″]