- 33130701(61)98+
- 33130702(61)98+
- 33130703(61)98+
- info@iscrti.ir
بهمنظور بررسی و ارائه راهکارهای علمی و فنی جهت رفع معضلات و چالشهای فرآیند تولید شکر بخش تحقیقات فرآیندی در سال ۱۳۹۱ ایجاد گردید. با توجه به رشد سریع فرآوردههای نیشکر و محصولات جانبی آن و لزوم همراهی با دانش روز دنیا، پیشنهادات تحقیقاتی در این زمینه از عمده اهداف این بخش بهشمار میآید
مهندسی مخمر ساکارومایسس سرویزیه با هدف افزایش مقاومت به اتانول جهت افزایش راندمان تولید و بررسی تغییرات حاصل ازآن بر پروفایل نسخه برداری
مزایا و دستاوردهای استفاده از سویه مهندسی شده در شرکت خمیرمایه و الکل رازی
بهینه شدن شرایط تخمیر و افزایش تولید الکل منجر به کاهش جریان ورودی به قسمت تقطیر شد. بدلیل اینکه غلظت الکل ورودی بالارفته بود و بالاتر از ظرفیت سیستم جداسازی الکل در بخش تقطیر بود. ناچارا ظرفیت مش ورودی به سیستم تقطیر کاهش یافت که باعث کاهش مصرف آب حداقل به میزان ۲۰ درصد شد. علی رغم این کاهش ظرفیت در جریان ورودی، تولید الکل تا ۱۲۲ هزار لیتر رسید.
با توجه به توان بالای سویه در تحمل به اتانول و تغییراتی که در نحوه خوراک دهی سیستم تخمیر داده شد، ماندگاری سویه بالا بوده و بارها بدون نیاز به تلقیح کمکی، توانست به طور توانمندی جمعیت خود بازیابی نموده و شرایط تخمیر به حالت بهینه رسانده و بازده تولید الکل افزایش می یابد.
بدلیل بالا بودن سرعت مصرف قند سویه مهندسی شده، میزان غلظت قند قابل احیا در طی فرایند تخمیر با روند بسیار قابل ملاحظه ایی در طی یک هفته کاهش یافته و به میزان بسیار جزیی در فرمانتورها رسید و که موضوع باعث کاهش هدر رفت قند و افزایش عمر برجهای تقطیر بدلیل کاهش انتقال کربوهیدرات اضافه از قسمت تخمیر به این قسمت شد.
با توجه سرعت بالای مصرف قند سویه مهندسی شده و همچنین ویژگی تحمل به اتانول این سویه،مجال رشد به مخمرها دیگر داده نشد قبل از استفاده سویه از مهندسی شده ،گاها به دلیل آلودگی ملاس به مخمرهای ساپروفیت نیشکر، معضلات بسیاری برای سیستم تخمیر و تقطیر وجود داشت
نرم افزار تشخیص سایز کریستالها با استفاده از پردازش تصویر
یکی از مهمترین شاخصهای تعیین کننده درکیفیت شکر، مقادیر دو پارامتر MA و CV است که با بهدست آوردن سایز دانههای شکر قابل محاسبه است این کار در آزمایشگاه با استفاده از دستگاه شیکر برای حجم مشخصی از شکر قابل محاسبه است. در حین عملیات طباخی بهدست آوردن این دو پارامتر برای کریستالهای در حال رشد میتواند شاخص مفیدی جهت کنترل روند طباخی و همچنین باعث بالابردن کیفیت در شکر تولیدی شود.
با استفاده از هوش مصنوعی و شبکههای عصبی عمیق در پردازش تصویر و همچنین توسعه بسترهای مناسب سخت افزاری و نرم افزاری، امروزه میتواند راهکارهایی برای حل چالشهای صنعتی پیدا کرد. نرم افزار تشخیص سایز کریستالها با بهرهگیری از شبکههای عصبی کانولوشنی در پردازش تصویر قادر به اندازهگیری سایز دانههای شکر در سه فاز اسلاری، پخت و کریستالهای شکر میباشد. دقت در اندازهگیری و تشخیص دانههای شکر و همچنین تفکیک ذرات غیر شکری مانند حباب در پخت میتواند در روند طباخی و کسب دادههای واقعی بسیار موثر واقع شود.
[elementor-template id=”11408″]