طرحهای
تحقیقاتی مؤسسه به طور عمده در کشت و صنعتهای توسعه نیشکر انجام میگردید
و اخیراً با اختصاص حدود 200 هکتار از اراضی مجاور کشت و صنعت حکیم
فارابی، ایستگاه یک مؤسسه در حال راه اندازی میباشد که با آماده شدن این
اراضی عمده آزمایشات مزرعه ای در این اراضی انجام خواهد گردید. تولید
واریته های جدید و بومی نیشکر و ترویج چگونگی تولید، تکثیر و رهاسازی
زنبور پارازیت آفت ساقه خوار نیشکر از عمده اقدامات مؤسسه در طی سالیان
فعالیت بوده و با انجام طرحهای تحقیقاتی کاربردی متعدد در زمینه های
مختلف تولید نیشکر و ارائه آنها در گزارشات سالیانه فعال بوده است.
راه
اندازی آزمایشگاه صنایع غذایی همکار با سازمان استاندارد و شروع تولید
آزمایشی شکرهای طعم دار و انجام مطالعات در رابطه با چگونگی تولید صنایع
جانبی از نیشکر و مشتقات آن بر اساس درخت نیشکر از اقدامات در حال انجام در
بخش تحقیقات صنعت مؤسسه میباشد.
فعالیت های مؤسسه در معاونت ها و مدیریت های تحقیقاتی ذیل انجام می پذیرد:
» معاونت تحقیقات کشاورزی شامل:
• مدیریت
به زراعی: شامل بخش های زراعت، مکانیزاسیون و ماشین های کشاورزی، آبیاری و
زهکشی، هواشناسی، خاک شناسی و تغذیه نبات، ابزار دقیق کشاورزی و آزمایشگاه
آب - خاک - گیاه
• مدیریت به نژادی و بیوتکنولوژی: شامل بخش های به نژادی، بیوتکنولوژی و آزمایشگاه کشت بافت
• مدیریت گیاه پزشکی: شامل بخش های آفات، بیماری ها و علفهای هرز
» معاونت تحقیقات صنعت شامل:
• مدیریت تحقیقات صنعتی: شامل آزمایشگاه صنایع غذایی، آزمایشگاه کالیبراسیون و آزمایشگاه میکروبیولوژی
سایر واحدهای مؤسسه شامل: اداره امورمالی و اداری، پشتیبانی و خدمات و روابط عمومی، آموزش، انفورماتیک و کتابخانه می باشد که با فراهم شدن امکانات فنی و آزمایشگاهی لازم در حال حاضر بخشهای مزبور در حال فعالیت می باشند.