• 33130701(61)98+
  • 33130702(61)98+
  • 33130703(61)98+
  • info@iscrti.ir

آزمایشگاه صنایع غذایی

آزمایشگاه صنایع غذایی
تاریخچه

از شهریورماه سال ۱۳۸۳ با ایجاد یک آزمایشگاه مرجع به‌منظور تحت پوشش قرار دادن کلیه آزمون‌های قابل اجرا در آزمایشگاه‌های کارخانه‌های شکر و دیگر صنایع جانبی آغاز و در اسفند ماه ۱۳۸۴ بعنوان اولین آزمایشگاه صنعت قند کشور موفق به‌اخذ گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاهی استاندارد ۱۷۰۲۵ گردید. این آزمایشگاه در راستای تحقق اهداف بلند مدت در نیمه دوم سال ۱۳۸۸ دو گام بسیار مهم برداشت:

۱- راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاه میکروبیولوژی صنایع غذایی جهت انجام آزمون‌های میکروبی شکر سفید و انواع قند

۲- تجهیز آزمایشگاه شیمی جهت انجام آزمون‌های شیمیایی- فیزیکی قندهای حبه ، کله و کلوخه و با اخذ تایید صلاحیت در زمینه فعالیت‌های مذکور از اداره کل استاندارد خوزستان که از ابتدای سال ­۱۳۹۰­ موفق به اخذ تایید صلاحیت جهت انجام آزمون‌­های شیمیایی-فیزیکی و میکروبی شکر قهوه­‌ای از اداره ­کل­ استاندارد خوزستان شد.

شرح وظایف
  • نظارت و کنترل کیفیت بر کارخانجات تولیدی شکر توسعه نیشکر از طریق انجام آزمون­ بر روی نمونه‌های ارسالی اداره کل استاندارد:
  • نظارت و کنترل بر آزمایشگاه‌های کارخانه‌های شکر توسعه نیشکر
  • نظارت و کنترل کیفیت بر واحدهای تولیدی_بسته‌بندی قند استان از طریق انجام آزمون بر روی نمونه‌های ارسالی اداره کل استاندارد استان خوزستان
  • نظارت و کنترل کیفیت بر فرآورده‌های شکر و انواع قند وارد شده به استان خوزستان از طریق انجام آزمون‌های مختلف بر روی نمونه‌های خرید از بازار(طرح طاها) و توقیفی اداره کل استاندارد خوزستان
  • نظارت و کنترل بر شکرهای وارداتی به کشور و مشارکت در امر ترخیص آن‌ها از گمرک استان از طریق انجام آزمون‌های مختلف بر روی نمونه‌های ارسالی اداره استاندارد بندر امام خمینی(ره)
  • مشارکت در حل و فصل مناقشات پیش آمده بین واحدهای تولیدی در امر خرید و فروش ملاس و شکر خام
  • عقد قرارداد با شرکت‌های تولیدی_بسته بندی شکر و انواع قند استان جهت کنترل کیفیت محصول
  • برگزاری دوره‌‏های آموزشی شامل آزمون‌های شیمیایی و میکروبی شکر و قند برای مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی استان خوزستان معرفی شده از اداره استاندارد .
  • حفظ و نگهداری شرایط استاندارد آزمایشگاه از طریق پایش و ثبت:

 ۱-عملکرد تجهیزات آزمایشگاه با بررسی میانی کالیبراسیون دستگاه‌های آزمایشگاه .

۲- دما و رطوبت آزمایشگاه.

۳- نظافت و پاکیزگی آزمایشگاه

آزمون‌های قابل انجام

۱-آزمون میکروبی بر روی انواع شکر سفید و قند

  • شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها، شمارش کپک + مخمر، جستجوی اشریشیا کلی

۲-آزمون شیمیایی و فیزیکی بر روی انواع شکر سفید و قند

  • پلاریزاسیون، اینورت، خاکستر هدایت سنجی، رنگ در محلول، رنگ ظاهری، رطوبت، انیدرید سولفورو (so۲)، ویژگی‌های ظاهری(خاکه، مواد خارجی، دانه بندی یکنواخت، موادخارجی نامحلول، پاکیزگی، بو، مزه)

۳- آزمون شیمیایی و فیزیکی برروی ملاس

پلاریزاسیون، ساکارز، اینورت، بریکس، خاکستر هدایت سنجی، خاکستر سولفاته، لجن، دانسیته، قند کل برحسب اینورت

امکانات بخش
  • دستگاه پلاریمتر
  • دستگاه رفراکتومتر
  • دستگاه ساکاروفلکس
  • دستگاه اسپکتروفتومتر
  • ترازوی چهار رقم اعشار
  • ترازوی دو رقم اعشار
  • دستگاه PH متر
  • دستگاه EC متر
  • بن ماری
  • کوره الکتریکی
  • آون
  • اینکوباتور
  • اتوکلاو
  • الک شکر
  • آسیاب برقی
  • پمپ خلاء
  • هات پلیت
  • سانتریفیوژ
  • هود لامینار