فهرست اعضای هیئت امنای مؤسسه
نام خانوادگی، نام | سمت |
عبدعلی ناصری | مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و رئیس هیئتامنا |
محمد امین روزبخش زاده | معاون بهرهبرداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی |
امیر درخشان زاده | معاون بهرهبرداری صنعت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی |
علی مدحجاوی | مشاور مدیرعامل و مدیر حوزه مدیریت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی |
جعفر آل کثیر | سرپرست مدیریت عامل موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر |
محمد فتحی مکوند | سرپرست مدیریت عامل کشت و صنعت هفت تپه |
محمدرضا عصاره نژاد | مدیرعامل کشت و صنعت امام خمینی(ره) |
منصور همدان نژاد | سرپرست مدیریت عامل کشت و صنعت امیرکبیر |
علیرضا دورباشی زاده | سرپرست مدیریت عامل کشت و صنعت دعبل خزاعی |
تورج بهادری | سرپرست مدیریت عامل کشت و صنعت دهخدا |
امین نصیریان | مدیرعامل کشت و صنعت سلمان فارسی |
شهرام فرحمند | مدیرعامل شرکت الکل و خمیرمایه رازی |
سید حسن موسوی | مدیرعامل کشت و صنعت میرزاکوچک خان |
فهرست اعضای هیئتمدیره مؤسسه
نام خانوادگی، نام | سمت |
کورش طاهرخانی | رئیس هیأت مدیره |
جعفر آل کثیر | نائب رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل |
فروتن بهادری | عضو هیأت مدیره |
مسعود جوینده کار | عضو هیأت مدیره |
حسین مؤذن رضامحله | عضو و دبیر هیأت مدیره |
-3 خلاصهای از تاريخچه مؤسسه(درباره ما)
با تاسیس و راهاندازی شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي و در راستای تداوم بهرهبرداري اقتصادي از اراضي زير كشت نیشکر و ارتقاء ميزان محصول شکر، وجود یک مرکز تحقيقاتي بهمنظور بهكارگيري علوم و تكنولوژيهاي نوين در حوزههای کشاورزی، صنعت و محیط زیست کاملا احساس میگردید. بدین منظور تاسیس مرکز تحقيقات نيشكر در سال 1374 مورد تصویب شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی قرار گرفت و این مرکز در سال 1376 در قالب سه بخش تحقيقاتي بهزراعي، بهنژادي و گياهپزشكي راهاندازی گردید. در شهریور 1383 بخش صنايع شكر نیز در قالب آزمايشگاه صنايع غذايي شروع بهکار نمود. این مرکز در تاريخ 09/09/87 تحت عنوان “مؤسسه تحقيقات و آموزش توسعه نيشکر و صنايع جانبی خوزستان” به شماره 572 در اداره ثبت شرکتهای اهواز به ثبت رسيد. در مرداد 1392 بهمنظور توسعه تحقیقات در حوزه صنعت، معاونت تحقیقات صنعتی به ساختار سازمانی مؤسسه اضافه گردید. در سال 1393 با بازنگری اساسی در ترکیب و ساختار سازمانی، هیئت امنای موسسه متشکل از دوازده عضو حقیقی و حقوقی از بین سهامداران، مدیران، نخبگان و دانشگاهیان تشکیل شد. مهمترین وظائف هیئت امناء تصویب سند راهبردی و ساختار سازمانی جدید مؤسسه، تصویب نحوه تأمین و وصول درآمدها و منابع مالی پیشنهادی هیئتمدیره، تصویب طرحها و پروژههای تحقیقاتی، تصویب طرحهای توسعهی مؤسسه، تعیین مقررات استخدامی و توسعه مسیر شغلی محققین و انتخاب اعضای شورای علمی، بررسی و کنترل عملکرد پروژههای تحقیقاتی براساس گزارشهای دورهای هیئت مدیره و تحلیل سنجش نظر مشتریان میباشد.
براساس آخرین تغییرات تصویب شده در مجمع عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، ساختار سازمانی مؤسسه متشکل از هیئت امناء؛ هیئتمدیره؛ مدیر عامل؛ معاونت تحقیقات کشاورزی؛ معاونت تحقیقات صنعت؛ معاونت ممیزی و پایش عملکرد؛ معاونت آموزش، ترویج و برنامه ریزی پژوهشی؛ مدیریت تحقیقات محیطزیست؛ مدیریت پشتیبانی؛ مدیریت مالی و منابع انسانی؛ مدیریت حراست میباشد.
1-4 معاونت تحقیقات کشاورزی
این معاونت از پنج بخش تحقیقاتی شامل: “مدیریت تحقیقات بهنژادی و بیوتکنولوژی”، “مدیریت تحقیقات آبیاری و زهکشی” ، “مدیریت تحقیقات بهزراعی”، ” مدیریت تحقیقات گیــاهپزشکی” و “مدیریت تحقیقات مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی” تشکیلشده است.
1-4-1 مدیریت تحقیقات بهنژادي و بيوتکنولوژی
مهمترین وظیفهی این مدیریت انجام تحقیقات علمی در رابطه با شناسایی و توليد واريتههاي پرمحصول و مقاوم به آفات، بيماريها و تنشهاي محيطي مانند سرمازدگی، شوري و بادزدگی در زراعت نیشکر میباشد. اين مدیریت با استفاده از روشهای مختلف بهنژادی و با همکاری ساير مدیریتهای تحقيقاتی بهویژه گیاهپزشکی، نسبت به تولید و معرفی واريتههای جديد اقدام مینماید. سالمسازی و خالصسازی ارقام تجاری موجود از طریق روشهای بیوتکنولوژی (کشت بافت)، تهیه قلمه سالم از گیاهچههای تولیدی و تحویل قلمه به کشت و صنعتهای نیشکری از دیگر وظایف مهم این بخش است.
1-4-2 مدیریت تحقیقات بهزراعی
تولید اقتصادی نيشكر نیازمند وجود شرایط لازم ازجمله مطالعه دقیق روابط آب، خاک و گیاه میباشد. تحقیقات در این بخش بر چگونگي تأمين بستر مناسب رشد گياه نيشكر و بهرهبرداري بهينه از اراضي و افزایش عملكرد نیشكر از طریق مطالعات در زمینه خصوصیات زراعی ارقام نیشکر، تغذیه گیاه نیشکر و بهبود عملیات زراعی و فرآیندهای زراعی تمرکز دارد.
1-4-3 مدیریت تحقیقات آبیاری و زهکشی
انجام تحقیق در زمینه نیاز آبی، روشهای نوین آبیاری، کنترل شوری و آب زیرزمینی، مديريت عملیات آبياري و زهکشی از مهمترین وظایف اين بخش میباشد. در کنار انجام فعالیتهای تحقیقاتی، ثبت پارامترهای هواشناسی نیز در دستور کار این مدیریت قرارداد .
1-4-5 مدیریت تحقیقات گیاهپزشکی
بهمنظور برداشت اقتصادی نیشکر لازم است تاثیر عواملی چون آفات، بیماریها و علفهای هرز بر گیاه نیشکر مورد بررسی قرارگرفته و ضمن شناسایی و بررسی دوره زندگی و میزان اثرگذاری این عوامل، روشهای مدیریتی جهت کنترل آنها مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. این مدیریت با مطالعه سيكل زندگي موجودات زندهی مضر و مفيد و اثرات متقابل آنها بر گياه نيشكر نسبت به ارائه راهكارهاي مناسب جهت برقراري يك تعادل منطقي بين جمعيت عوامل فوقالذكر و تعيين آستانه زيان اقتصادي جهت توليد عملكرد قابل قبول در واحد سطح اقدام مينمايد.
1-4-6 مدیریت تحقیقات مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی
با توجه به نقش مهمی که مکانیزاسیون در افزایش بهرهوری و تولید نیشکر ایفا میکند، مدیریت تحقیقات مکانیزاسیون و ماشینهای کشاورزی در ساختار جدید موسسه ایجاد گردید. مهمترین هدفهای این مدیریت عبارت از بهینهسازی تجهیزات موجود، طراحی ماشینهای اختصاصی کاشت-داشت-برداشت و امکانسنجی استفاده از روشهای کشاورزی دقیق در زراعت نیشکر میباشد.
1-5 معاونت تحقيقات صنعتي
فعالیتهای علمی انجام شده در معاونت تحقیقات صنعتی برپایه آموزش، بهسازی و نوآوری در جهت افزایش راندمان تولید شکر و همچنین توسعه و تنوع محصولات جدید استوار بوده و در نظر است که ضمن کاهش مشکلات فرآیند تولید، سودآوری قابلتوجهی نیز برای کشت و صنعتهای نیشکری حاصل آید. بخشهای مختلف این معاونت شامل “مدیریت تحقیقات اتوماسیون صنعتی”، ” مدیریت تحقیقات فرایندی” و “مدیریت تحقیقات فنی و مهندسی” میباشد.
1-5-1 مدیریت تحقیقات اﺗﻮﻣﺎﺳﯿﻮن ﺻﻨﻌﺘﯽ
اتوماسیون صنعتی كلیه عوامل لازم برای اندازهگیری، انتقال، نمایش، ذخیرهسازی و تنظیم مقادیر کمیتهای فیزیكی برای هدایت فرایند تولید فراوردههای صنعتی را شامل میشود .با توجه به نقش اتوماسیون و کنترل در ارتقاء کمیت و کیفیت تولید محصولات صنعتی، این موضوع یکی از مهمترین حوزههای مورد توجه تحقیق و توسعه در حوزه معاونت صنعت میباشد. بهعلاوه، کنترل صنعتی، مکاترونیک، ابزاردقیق، دستگاههای ماهواره، تلهمتری و بیسیم از مهمترین مباحثی است که در این مدیریت به آن پرداخته میشود.
1-5-2 مدیریت تحقیقات ﻓﺮآﯾﻨﺪي
مهمترین فعالیتهای این مدیریت، تأمین نیازمندیهای علمی و پژوهشی بخش فرآیندی صنعت تولید شکر و صنایع جانبی و همچنین توسعه دانش فنی و طراحی میباشد. ساماندهی و مدیریت تحقیقات مرتبط با محصولات و فرآیندهای شیمیایی (فنآوریهای فرآیندی) از طریق مطالعه جامع طرحهای فرآیندی، شناخت، بهینهسازی، توسعه فرآیند و درنهایت کسب دانش لازم در جهت ارزش افزوده و همچنین کاهش ضایعات، سایر اهداف این مدیریت را تشکیل میدهد.
1-5-3 مدیریت تحقیقات فنی و مهندسی
راهاندازی گروه تحقیقات فنی و مهندسی با هدف ایجاد دانش فنی، طراحی، مستندسازی فعالیتها، بازرسی فنی و رصد فناوریهای جدید میباشد. حوزههای مختلف فنی و مهندسی همچون خواص مواد، خوردگی، پوششها و حفاظت کاتدیک، عایقها، مکانیک تجهیزات دوار و ثابت، ماشینهای حساس، برق مرتبط با تولید و توزیع، پایداری، حفاظت تجهیزات الکتریکی دوار و ثابت ازجمله مواردی است که در این مدیریت مورد مطالعه قرار میگیرند. همچنین مباحثی چون بهرهوری، کارایی و افزایش طول عمر تأسیسات، تجهیزات، قطعات و لوازم جانبی مصرفی در صنعت تولید شکر، صرفهجویی در مصرف و بازیابی انرژی واحدها و مجتمعهای تولیدی مورد توجه قرار میگیرند.
1-6 مدیریت تحقیقات محیطزیست، ایمنی و بهداشت
این مدیریت باهدف بررسی و شناخت اثرات آلودگی منابع آب، خاک و هوا بر رشد و عملکرد نیشکر و همچنین شناسایی تأثیر زراعت نیشکر بر محیطزیست پیرامون آن، در سال 1395 شروع به فعالیت نموده و در قدم اول ارزیابی و پایش مستمر زیستمحیطی در دو حوزه آب-خاک و هوا در دستور کار آن قرار گرفت. بهطورکلی هدف اصلی این مدیریت کمک به استقرار یک سیستم کشاورزی پایدار به مفهوم تأمین نیازهای کشت و صنعتهای نیشکری، بدون به خطر انداختن زیستبوم منطقه میباشد.
1-7 معاونت ممیزی و پایش عملکرد
با توجه به ابلاغ وظیفه پایش عملکرد کشت و صنعتهای نیشکری به موسسه تحقیقات نیشکر، معاونت پایش عملکرد متشکل از سه بخش “مدیریت ممیزی و پایش عملکرد کشاورزی”، “مدیریت ممیزی و پایش عملکرد صنعت” و “اداره آزمایشگاهها” در ساختار سازمانی موسسه ایجاد گردید.
1-7-1 مدیریت ممیزی و پایش عملکرد کشاورزی
1-7-2مدیریت ممیزی و پایش عملکرد صنعت
وظیفه این دو مدیریت شناسایی سریع و دقیق مسائل و نیازهای حوزههای کشاورزی و صنعت و همچنین تعیین میزان تطابق عملیات اجرایی کشت و صنعتهای نیشکری با استانداردهای موجود میباشد. بدین منظور با انجام بازدیدهای میدانی مستمر از فعالیتهای تولیدی در هر دو حوزه کشاورزی و صنعت و همچنین کنترل کیفیت و کمیت مورد انتظار و تطبیق آنها با استاندارهای تولیدی جاری، گزارشهایی از عارضههای مشاهده شده تهیه و در مجامع کشت و صنعتها مورد بررسی قرار میگیرد. این گزارشها ضمن ارائه تصویری کلی از وضعیت تولید، فاصله فعالیتهای اجرایی نسبت به اهداف تعیین شده را تعیین نموده و راهکارهای بهبود جهت نیل به اهداف عالی شرکت را مشخص میسازند.
1-7-3- اداره آزمایشگاهها
این اداره از سه آزمایشگاه “صنایع غذایی” ،”کالیبراسیون” و “آب و خاک” تشکیل شده است. زمینه فعالیت آزمایشگاههای مذکور بهشرح زیر میباشد.
1-7-3-1 آزمایشگاه صنایع غذایی
این آزمایشگاه در شهريور سال 1383 با هدف ايجاد يك آزمايشگاه مرجع جهت انجام كليه آزمایشهای مرتبط با كارخانههاي شكر و ديگر صنايع جانبي تاسیس و در اسفند 1384 بهعنوان اولين آزمايشگاه صنعت قند كشور موفق به اخذ گواهينامه تأييد صلاحيت آزمايشگاهي استاندارد 17025 شد. در سال 1388 با اخذ تائید صلاحیت از اداره كل استاندارد خوزستان، آزمایشگاه ميكروبيولوژي صنايع غذايي جهت انجام آزمونهای ميكروبي شكر سفيد و انواع قند و همچنین آزمایشگاه شيمي جهت انجام آزمایشات شيميايي- فيزيكي قندهاي حبه، كله و كلوخه، بهعنوان زیرمجموعههای آزمایشگاه صنایع غذایی تجهیز و راهاندازی گردید. همچنین در سال 1390، آزمایشگاههای فوق مجوز انجام آزمونهاي شيميايي- فيزيكي و ميكروبي شكر قهوهاي را از اداره کل استاندارد خوزستان اخذ نمودند.
1-7-3-2 آزمایشگاه کالیبراسیون
فعالیت این آزمایشگاه در سال 1392 با ارائه خدمات در زمینه کالیبراسیون ابزار آزمایشگاهی مانند ترازوها، ظروف حجمی، پلاریمترها، ساکارومترها، رفراکتومترها و سایر تجهیزات آزمایشگاهی آغاز گردید. محدودهی فعالیت این آزمایشگاه، شرکتهای تابعهی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بوده، اما توانایی ارائه خدمات به شرکتهای دیگر را نیز دارا میباشد.
1-7-3-3 آزمایشگاه آب و خاک
این آزمایشگاه در ابتدا بهعنوان زیرمجموعهی بخش تحقیقات آب و خاک و سپس مدیریت تحقیقات بهزراعی به ارائه خدمات در زمینه آزمایشات آب، خاک و گیاه به بخشهای تحقیقاتی مؤسسه و همچنین کشت و صنعتهای نیشکری پرداخت. اما با تغییر ساختار سازمانی موسسه، تحت پوشش اداره آزمایشگاهها در معاونت ممیزی و پایش عملکرد قرار گرفت. انواع آزمایشات مورد نیاز حوزههای مختلف ازجمله تعیین عناصر معدنی و آلی موجود در آب، خاک و گیاه در این آزمایشگاه قابل انجام میباشد.
1-8 معاونت آموزش، ترویج و برنامه ریزی پژوهشی
این معاونت با هدف تمرکز بخشی و توسعه فعالیتهای آموزشی، کنترل پزوهشی و مدیریت دانش در سطح شرکت توسعه نیشکر و در سال 1400 شکل گرفته و حوزههای “مدیریت امور پزوهش و برنامه ریزی”، “مدیرت آموزش و ترویج”، “سرپرستی انتشارات و مدیریت دانش”، “سرپرستی کتابخانه” در زیرمجموعه این معاونت قرار دارند که هر یک وظایف و فعالیتهایی به شرح ذیل دارند:
1-8-1 مدیریت امور پژوهش و برنامه ریزی
با توجه به گسترش حوزههای تحقیق و ضرورت توجه بیشتر به نتایج پروژههای تحقیقاتی، مدیریت پژوهش و برنامهریزی شامل بخشهای: امورپژوهشی، برنامه ریزی و کنترل پروژه و آمار و اطلاعات با اهداف و برنامههای ذیل تشکیل شده است و اخیرا نیز پشتیبانی مؤسسه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز به این مدیریت واگذار شده است.
- بهکارگیری نظام گسترده ارزیابي و سنجش عملکرد واقعي، شناسایي مستمر نقاط ضعف و قوت بهمنظور مطابقت نتایج عملکرد با اهداف و استراتژیها، میزان دستیابی به اهداف، شناخت و اصلاح نقاط قابل بهبود.
- پیگیری چرخه پژوهشی مؤسسه شامل امور داوری پروپوزالها و گزارشات نهایی، برگزاری شوراهای علمی صنعت و کشاورزی، جلسات کنترل پروزه تحقیقاتی و پیگیری تصویب پروژه های تحقیقاتی در هیأت مدیره مؤسسه
- تهیه، تنظیم و ارسال گزارشات نهایي پروژهها و طرحها، برنامه کار، عملکرد سالیانه، نتایج و سایر گزارشهای فني موسسه به شرکت مادر.
- برنامهریزی پویا (بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت) اهداف و فعالیتهای کلي و بخشي سازمان و تعیین سهم مسئولیت و وظیفه هر بخش در تحقق آن.
- پیگیری قراردادهای پژوهشی با مؤسسات پژوهشی و دانشگاهها
1-8-2 مدیریت آموزش، ترویج و تحقیقات توسعهسازمانی
تحقق اهداف سازمانی، به توانایی کارکنان در انجام وظایف و انطباق با محیط بستگی دارد. در این راستا آموزش كاركنان اقدامي راهبردي است كه در سطح فردي موجب احساس ارزشمندی و رضایت و در سطح سازماني سبب بهبود و توسعه سازمان ميشود. موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان با اعتقاد بر این اصل که آموزش زيربناييترين اقدامي است كه تحول و توسعه را در سازمان پایهریزی مینماید، با بهرهگيري از اساتيد مجرب و برنامهریزی مدون آموزشی همواره تلاش میکند تا با ارتقاء سطح دانش، بينش و مهارت حرفهاي کارکنان، در ایجاد مجموعهای پویا مشارکت فعال داشته باشد. این هدف با انتقال اطلاعات و دانش جدید و نتایج حاصل از پروژههای تحقیقاتی به شرکتهای تابعهی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی پیگیری میشود. ضمنا با توجه به مصوبات مجامع محترم شرکت، وظیفه هماهنگی بین آموزشهای شرکتهای وابسته به شرکت توسعه نیشکر به منظور توسعه خدمات آموزشی در حوزه های بدو خدمت و ضمن خدمت همکاران به عهده این مدیریت قرار گرفته است.
1-8-3 سرپرستی انتشارات و مدیریت دانش
در راستای توسعه دانش سازمان و حفظ دستاوردهای تحقیقاتی در شرکت توسعه نیشکر، بخشی به نام سرپرستی انتشارات و مدیریت دانش مؤسسه تشکیل شده که از وظایف این بخش میتوان به سازماندهی مدیریت دانش در مجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، پیگیری چاپ و انتشارکتابها و نشریات تخصصی جدید، ثبت تجربیات و دانش تولید شده در شرکت و ایجاد پایگاههای دانش علمی و تجربی، به اشتراکگذاری نتایج پروژههای تحقیقاتی و مدیریت وبسایت موسسه اشاره نمود.
1-8-4 سرپرستی کتابخانه
این بخش با انجام خدمات کتابخانهای، دانلود مقالات مورد نیاز محققان و پژوهشگران، بهروزرسانی منابع الکترونیک کتابخانه، وارد کردن اطلاعات پایاننامهها و کتابهای چاپی موسسه در سایت و نرم افزار تخصصی گنجینه و خرید کتابهای جدید از نمایشگاههای ملی و بینالمللی، راهاندازی کتابخانه مجازی و انجام پژوهشهای مرتبط با وضعیت تولیدات علمی مؤسسه، شرایط را برای دسترسی بهینه به منابع علمی مورد نیاز یاری مینماید.
1-15 سایر بخشهای مؤسسه
بهمنظور پشتیبانی از فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی موسسه، معاونت پشتیبانی و خدمات فنی متشکل از بخشهای: “مالی- اداری”، “تأمین و تدارک کالا و خدمات”، ” دادهورزی” و “مدیریت ایستگاههای تحقیقاتی” تشکیل گردیده است.
1-15-1 مدیریت مالی و منابع انسانی
صدور انواع اسناد مالی (حقوق و دستمزد، انبار و اسناد حسابداری) ، تهیه صورتهای مالی ، تهیه بودجه، اموالگردانی و جمعداری اموال و رسیدگی وثبت صورت وضعیتهای پیمانکاران و پیشبینی نیازهای بخشهای مختلف موسسه برای شارژ انبار و صدور درخواست خرید و رسید کالاهای مختلف خریداری شده از جمله فعالیتهای جاری این بخش میباشد.
1-15-2 مدیریت پشتیبانی
خرید کالا، ارائه خدمات عمومی به بخشهای تحقیقاتی و غیرتحقیقاتی، تنظیم و ابلاغ قراردادهای خدمات نیروی انسانی، ارائه خدمات حمل و نقل، تشریفات، پذیرایی و تهیه و توزیع غذا، مدیریت پیمانهای عمرانی و خدماتی، پیگیری کلیه امور مرتبط با تعمیرات و نگهداری تجهیزات و نگهداری بیش از 15000 متر مربع فضای سبز از مسئولیتهای این اداره میباشد.