• info@iscrti.ir
  • 33130703(61)98+
  • 33130702(61)98+
  • 33130701(61)98+
  • 33130701(61)98+
  • 33130702(61)98+
  • 33130703(61)98+
  • info@iscrti.ir

کتاب “فیزیولوژی عملکرد نیشکر” منتشر شد

کتاب “فیزیولوژی عملکرد نیشکر” منتشر شد

کتاب «فیزیولوژی عملکرد نیشکر» با ترجمه و تدوین سه پژوهشگر خوزستانی توسط انتشارات مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان؛ این کتاب توسط رحیم غزی، حکیم ناصری و لیلا نژاد صادقی ترجمه و تدوین شد. و در ادامه تلاش‌ها برای توسعه دانش بومی و ارتقای مبانی علمی صنعت نیشکر؛ توسط انتشارات مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان منتشر شد.

این کتاب با هدف تبیین فرآیندهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نیشکر، به بررسی موضوعاتی کلیدی چون گیاه‌شناسی نیشکر، روابط آبی گیاه، نقش نیتروژن، فیزیولوژی رشد و نمو، فتوسنتز، بیوسنتز و متابولیسم ساکارز، موازنه کربن در گیاه و رسیدگی نیشکر پرداخته است.

در مقدمه کتاب آمده است: «نیشکر یکی از مهم‌ترین منابع غذایی و انرژی در دنیا است و سهم بزرگی از اقتصاد بسیاری از کشورها، به‌ویژه در مناطق حاره‌ای و نیمه‌حاره‌ای را به خود اختصاص داده است. ارزش اقتصادی نیشکر مبتنی بر سه ویژگی استثنایی آن است: عملکرد بالا، کارایی بالا در استفاده از نهاده‌ها و قابلیت استحصال محصولات باارزشی مانند شکر، ملاس و اتانول. این ویژگی‌ها سبب شده است که نیشکر به یک محصول تجاری ارزشمند تبدیل شود.»

رحیم غزی، در ادامه این مقدمه یادآور شده است که نیشکر با توانایی تولید زیست‌توده‌ای تا ۵۵۰ کیلوگرم در روز در هر هکتار، از پرمحصول‌ترین گیاهان زراعی جهان به شمار می‌رود. همچنین ساقه بالغ این گیاه قادر است نزدیک به ۷۰۰ میلی‌مولار ساکارز ذخیره کند که بالاترین میزان تجمع قند در میان گیاهان است.

این کتاب علاوه بر معرفی ویژگی‌های زیستی نیشکر، به پرسش‌های اساسی درباره روابط منبع ـ مخزن در گیاه پاسخ می‌دهد؛ از جمله سازوکار ذخیره حجم بالای ساکارز بدون نشت به آوندها و تأثیر شرایط محیطی مانند تنش سرما یا خسارت مکانیکی بر ذخیره‌سازی قند و عملکرد محصول.

ویراستاری علمی این اثر را دکتر حسن حمدی انجام داده و ویراستاری ادبی، صفحه‌آرایی و طراحی جلد نیز توسط زینب ناصری و فاطمه موسوی از اداره انتشارات و مدیریت دانش مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر صورت گرفته است.

کتاب «فیزیولوژی عملکرد نیشکر» در هشت فصل، با ۴۴۵ صفحه منتشر شده و به‌عنوان مرجعی علمی برای پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان صنعت نیشکر معرفی می‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب