سمینار صنعت نیشکر در هندوستان با حضور بیش از 70 نفر از معاونان،مدیران و روسای کشت و صنعت های نیشکر خوزستان در تاریخ 96/3/2 در محل ایستگاه یک موسسه تحقیقات و آموزش برگزار شد. موسسه تحقیقات علاوه بر بکارگیری توان محققان خود از دانش فنی و علمی سایر صاحب نظران داخلی وبر اساس نیاز متخصصان خارجی استفاده میکند. در حال حاضر نیز دو نفر از متخصصان با سابقه شرکت خدمات نیشکر گلوبال هندوستان در زمینه اصلاح نیشکر به همکاران موسسه مشاوره میدهند. در همین راستا و برای بهره برداری سایر همکاران فعال در کشت و صنعت ها سمیناری با عنوان «صنعت نیشکر در هندوستان» توسط دکتر دوله یکی از این متخصصان ارائه شد. در این سمینار علاوه بر بررسی و مقایسه تولید نیشکر در کشورهای مختلف به مباحث مختلفی در زمینه تولید و توسعه صنعت نیشکر در هند، موسسات تحقیقاتی مرتبط، تکنولوزیهای مدرن تولیدو... پرداخته شد. در حاشیه این سمینار شرکت کنندگان از مجتمع گلدهی، گلخانه کشت بافت و طرح امکان سنجی آبیاری قطره ای زیرسطحی در نیشکر واقع در ایستگاه یک بازدید کردند.
به منظور ضرورت تبادل دانش و همکاری های بین المللی علمی و افزایش آگاهی در حوزه صنعت نیشکر سمیناری یک روزه توسط دکتر دوله (متخصص شرکت Globalهندوستان)، خرداد ماه در ایستگاه شماره یک موسسه تحقیقات برگزار می شود. لازم به ذکر است معاونین، مدیران و روسای ادارات حوزه های کشاورزی و صنعت حداکثر تا تاریخ 96/2/21 فرصت دارند که برای حضور در این سمینار به واحد آموزش مؤسسه معرفی شوند. سرفصلهای سمینار عبارتند از:
Distribution of sugarcane production in the world Sugar industry in India Institutions for providing technical support Trend in sugarcane production, productivity and sugar recovery in India Modern sugarcane production technology Indian sugar industry SOT Analysis
معاونت تحقیقات کشاورزی: در فرآیند برداشت به روش دروی سبز، محصول نیشکر بدون انجام هیچ گونه عملیاتی از قبیل سوزاندن محصول، حذف مواد برگی و خشبی برداشت می شود. روش مکانیزه برداشت توسط دستگاه های هاروستر انجام می شود که در خلال انجام عملیات، اندام غیر از ساقه (پوشال) جداسازی شده و بر روی سطح مزرعه باقی می ماند.
در این روش از نظر تعادل مواد مغذی خاک و اثرات زیست محیطی، شرایطی فراهم خواهد شد که زمینه های حرکت به سمت کشاورزی پایدار فراهم می شود. بقایای به جا مانده در مزرعه می تواند زمینه های کنترل علف هرز، کاهش افت نسبی رطوبت خاک و کاهش فرسایش خاک را فراهم نموده که به شدت در چرخه مواد مغذی خاک و افزایش مواد آلی و نهایتاً افزایش تولید در واحد سطح تأثیر گذار است. عملیات برداشت سبز محصول نه تنها از نقطه نظر جنبه های مثبت تأثیرگذاری بقایای گیاهی در چرخه حاصلخیزی خاک قابل توجیه است بلکه از نظر تازگی و کیفیت محصول نیشکر در زمان انتقال به کارخانه نیز در مقایسه با برداشت سوخته تفاوت دارد.
در سیستم برداشت سبز نیشکر، حدود20 تن در هکتار بقایا که شامل غلاف، پهنک برگ و سرنی است، در مزرعه باقی میماند. از طرفی وجود بقایای نیشکر در سطح خاک بهعنوان معضلی جهت بازوریی مجدد نیشکر و انجام عملیات مختلف زراعی مطرح است. چون در صورت مخلوط شدن با خاک باعث کاهش میزان نیتروژن خاک و در صورت باقی ماندن در سطح خاک، باعث کاهش سرعت حرکت آب و سرد شدن محیط ریشه در زمستان می شود.
مهندس سعیدی مجد، مجری طرح مدیریت بقایای نیشکر در سیستم برداشت سبز با اشاره به این نکته که در این پروژه بقایای به جای مانده از نیشکر به روشهای مختلفی مدیریت شده و عملکرد کمی و کیفی نیشکر مورد ارزیابی قرار خواهدگرفت، گفت: برخی از روشهای مدیریت بقایای نیشکر شامل خرد و مخلوط کردن با خاک، جمع کردن و خارج کردن از مزرعه، استفاده از مواد تسریع کننده در تجزیه مانند کود اوره و ملاس است.
وی افزود: برای انجام این طرح از دستگاه ها و ادوات مختلفی از جمله دستگاه ریک یا خورشیدی (برای ردیف کردن بقایا)، چاپر (برای خردکردن)، سبد حمل باگاس (برای خارج کردن بقایا به جای دستگاه بِیل) و ادوات خاک ورز سابسویلر تک و دو شنگ و دیسک ریشیپ استفاده شده است. برای پایش روند تغییرات خاک نمونه برداری اولیه صورت گرفت. برای پایش عملکرد در طول دوره رشد فاکتورهای مؤثر عملکردی از جمله تراکم پنجه و ساقه و رشد به صورت هفتگی اندازه گیری خواهد شد. گفتنی است این آزمایش در یکی از مزارع ایستگاه شماره یک روی سه واریته تجاری در حال اجرا و به مدت چهار سال برنامهریزی شده است.
به گزارش واحد انفورماتیک مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر، در سیستم مذکور به جای خریداری رایانه های مستقل، برای هر کاربر یک desktop(کامپیوتر با سیستم عامل و کلیه نرم افزارها) به صورت مجازی ایجاد شده است و کارآموزان با اتصال به آن و به کمک نرم افزارهای موجود قادر خواهند بود علاوه بر انجام عملیات مستقل بعنوان یک کاربر، اطلاعات ارائه شده توسط مدرس اعم از فایل و دسکتاپ را مشاهده نموده و در صورت نیاز به دریافت هر گونه راهنمایی، می توانند با اشتراک گذاری دسکتاپ، مشکل خود را برطرف نمایند.
برخی ویژگی های سامانه :
1- چنانچه لازم به برگزاری دوره های آموزشی مختلف در بازه های زمانی پی درپی باشد، بر اساس نیاز هر دوره به سیستم عامل ها و یا نرم افزارهای متفاوت، دسکتاپ های مستقل در اختیار کارآموزان قرار می گیرد تا در هر دوره کارآموزان بتوانند از سیستم عامل و یا نرم افزار مربوط به دوره آموزشی خود، استفاده کنند.
2- ارتقاء در منابع سخت افزاری به راحتی امکان پذیر است و بر خلاف رایانه های مستقل، نیازی به تغییرات سخت افزاری و به تبع تأخیر در ارائه دوره ها و همچنین صرف هزینه های مربوطه نیست.
3- خدمات تعمیر، نگهداری و خرابی های ناشی از منابع سخت افزاری به حداقل رسیده و کلیه عملیات مختص به دسکتاپ ها اعم از سخت افزاری و نرم افزاری از راه دور قابل کنترل و رسیدگی است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، در محور غرفههای برتر استان خوزستان در بخش دانشگاهها و دستگاههای اجرایی از غرفههای اداره کل آموزش فنی و حرفهای خوزستان، مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی و دانشگاه شهید چمران اهواز تقدیر شد.
سید محمد افقه کارشناس مسئول آموزش و ترويج مؤسسه تحقیقات نیشکر با اعلام این خبر گفت: در راستای طراحی و اجرای آموزشهای هدفمند و مرتبط با شرح شغل همکاران، این موسسه با همکاری مدیریت منابع انسانی و تشکیلات شرکت مادر ، در قالب کارگروهی متشکل از روسای ادارات آموزش برای تعیین نیازهای آموزشی کارکنان حوزه مدیریت اداری و منابع انسانی شرکتهای گروه از ابتدای مردادماه سال 94 شروع به فعالیت کرد. این کارگروه در ابتدا با مطالعه تکالیف قانونی، اهداف و ساختار سازمانی، شرایط موجود، پیشینه شکلگیری و شرح وظایف شغلی و فرایند انجام کار، با استفاده از ترکیب دو مدل نیازسنجی آموزشی « شرح شغل» و «استاندارد مهارت» مشاغل موجود حوزه ستادی را بررسی و بازنگری کرد.
وی افزود: پس از تعیین شایستگی ها و مهارت های مورد نیاز وظایف شغلی استخراج و در ادامه آموزشهای مورد نیاز برای تحقق هر یک از شایستگیها و مهارتها تعریف و مشخص شد. در نهایت با صرف 1200 نفرساعت کار مطالعاتی و پژوهشی با توجه به نیازهای آموزشی مربوط به هر شغل، دورههای آموزشی طراحی و اهداف و محتوای آنها تعیین شد.
لازم به ذکر است آقایان سيد مجتبي مصطفوي رئيس امور كاركنان و طبقه بندی مشاغل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، علي رضا دلفي رئیس آموزش و منابع انساني کشت و صنعت سلمان فارسی، امين سالم زاده سرپرست آموزش کشت و صنعت نیشکر اميركبير، سيد منوچهر امام مشاور آموزش و ترویج موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، سيد محمد افقه کارشناس مسئول آموزش و ترويج موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، به عنوان دبیر جلسات و عظيم عبدالشاه نژاد كارشناس آموزش منابع انسانی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اعضاء کارگروه تهیه و تدوین این کتاب هستند.
عناوین مشاغل نیازسنجی شده در جلد اول عبارتند از:
کارشناس منابع انسانی – امور کارکنان
کارمند منابع انسانی – امور کارکنان
کارشناس منابع انسانی – بیمه و رفاه
کارمند منابع انسانی – بیمه و رفاه
کارشناس منابع انسانی – آموزش
کارمند منابع انسانی – آموزش
کارمند منابع انسانی – متصدی امور دفتری
مهندس بابک رادمهر معاون صنعت موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر گفت: پیرو درخواست شرکت های کشت و صنعت، مبنی بر نیاز به برگزاری دوره های آموزشی تخصصی در جلسات عارضه یابی شرکت ها و تاکید مدیر عامل محترم توسعه نیشکر در جهت برنامه ریزی آموزشی توسط موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر این موضوع در دستور کار موسسه قرار گرفت. مکاتبات اولیه با کشورهای صاحب دانش و تکنولوژی صنعت نیشکر -آمریکا، آفریقای جنوبی و استرالیا- صورت گرفت و در نهایت مؤسسه SRI استرالیا به عنوان بهترین گزینه برای آموزش انتخاب شد.
وی افزود: پس از بازدید مدیر عامل و مدیر آموزش SRI از دو کارخانه و موسسه تحقیقات در ایران، نتیجه بررسی ها منجر به طراحی سه دوره (استخراج قند در آسیاب، فرآیندهای تولید شکر خام و تولید و توزیع مصرف بخار) شد که در شهریور ماه 23 نفر از همکاران کشت و صنعت ها و موسسه برای شرکت در این دوره ها به استرالیا اعزام شدند.
لازم به ذکر است دکتر کنت و پروفسور برادفوت از متخصصان بنام در صنعت نیشکر دنیا که در کتاب های تخصصی صنعت نیشکر به مقالات و نظرات ایشان ارجاع شده آموزش این دوره ها را به عهده داشتند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه بیش از 40 دستگاه اجرایی در این نمایشگاه حضور داشتند تا گوشه ای از عملکرد دولت را به نمایش بگذارند. مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به همراه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و دیگر شرکتهای زیر مجموعه خود (شرکت خمیرمایه و الکل رازی، خوراک دام شعیبیه، راصد صنعت و لوح سبز جنوب) در این نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است گسترش صنایع جانبی نیشکر و تولید فرآوردههای مهمی مانند الکل، مایه خمیر، خوراک دام و ام دی اف به عنوان نشانههایی ازعملکرد شایسته این مجموعه در معرض دید همگان قرار گرفت. مؤسسه تحقیقات نیز با نمایش واریتههای ایرانی نیشکر که نتیجه سالها زحمت و تلاش محققان این مؤسسه است و همچنین تشریح مبارزه بیولوژیک با آفت ساقه خوار نیشکر گوشههایی از دستاوردهای خود را در این نمایشگاه عرضه کرد. کتابهای منتشر شده و همچنین شکرهای طعمدار که مراحل تحقیق و تولید آنها در موسسه انجام شده نیز مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، پس از بازدید جناب آقای مهندس صادقی و هیات همراه از روند پیشرفت پروژه های در دست اقدام در محل ایستگاه تحقیقات شماره یک شامل گلخانه گلدهی، مهمانسرا، سالن غذاخوری، آموزش، نمایشگاه دائمی تجهیزات و نمازخانه، جلسه مجمع در تاریخ 27 مرداد در ساختمان اصلی مؤسسه برگزار شد. در این جلسه ابتدا مدیر عامل و سپس معاونت پشتیبانی و خدمات فنی، آموزش، مدیریت پژوهشی و برنامه ریزی ودر آخر نیز معاونت صنعت گزارشهای مربوطه را به سمع و نظر اعضاء محترم مجمع رساندند و کلیات بودجه پیشنهادی به تصویب رسید. ادامه جلسه مجمع در تاریخ سوم شهریور به ارائه گزارش معاونت تحقیقات کشاورزی و مدیران زیربط اختصاص یافت و ایشان طی گزارش های مبسوطی اعضای مجمع را از فعالیت های انجام شده و برنامه های در دست اقدام در حوزه تحقیقات کشاورزی آگاه کردند. مهندس صادقی در پایان مجمع با آرزوی موفقیت برای نیروهای موسسه گفت: ما وظیفه داریم که راه را برای محققان باز کنیم تا آنها بیشتر فعالیت کنند و وظیفه سنگینی را که بر عهده دارند به درستی انجام دهند.
وی افزود: توجه به نیروهای جوان، توسعه نیروها و استفاده از تجربههای گذشته همواره در پیشبرد اهداف بزرگ مؤسسه مورد نظر است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، اهمیت موضوع مصرف بهینه آب در سطح حدود 100 هزار هکتار اراضی نیشکر خوزستان، نویسنده کتاب را بر آن داشته تا پس از بررسی طرح های کاربردی اجرا شده در نیشکر، نتایج مهم و کاربردی آنها را گردآوری و تدوین کند.
مطالعه این کتاب به مدیران، کارشناسان آبیاری مزارع، دانشجویان و همه افرادی که در زمینه نیشکر و آبیاری آن فعالیت دارند، توصیه می شود. گفتنی است کتاب فوق توسط مهندس علی شینی دشتگل، از محققان فعال مؤسسه در شش فصل گردآوری و به سفارش مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان منتشر شده است.
پورتال هواشناسی موسسه