• 33130701(61)98+
  • 33130702(61)98+
  • 33130703(61)98+
  • info@iscrti.ir

تحقیقات فرآیندی

تحقیقات فرآیندی
تاریخچه

به‌منظور بررسی و ارائه راهکارهای علمی و فنی جهت رفع معضلات و چالش‌های فرآیند تولید شکر بخش تحقیقات فرآیندی در سال ۱۳۹۱ ایجاد گردید. با توجه به رشد سریع فرآورده‌های نیشکر و محصولات جانبی آن و لزوم همراهی با دانش روز دنیا، پیشنهادات تحقیقاتی در این زمینه از عمده اهداف این بخش به‌شمار می‌آید

شرح وظایف
  1. توسعه دانش فنی، رصد فن‌آوری‌های جدید مرتبط با محصولات و فرآیندهای شیمیایی (فن آوری‌های فرآیندی) از طریق مطالعه جامع طرح‌های فرآیندی، شناخت، بهینه‌سازی، توسعه فرآیند و در نهایت کسب دانش لازم در جهت کاهش ضایعات
  2. توسعه محصولات جدید بر پایه زنجیره ارزش
  3. تعیین و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و راندمان واحد (در صورت نیاز)
  4. تهیه روش‌های محاسباتی مورد نیاز برای کنترل مقادیر و ارزیابی کیفی مواد
  5. بررسی نتایج آزمایشگاهی و بررسی داده‌های فرایندی و استخراج نمودارها و گزارش‌ها جهت بررسی روند عملکرد واحدها در طول دوره‌های زمانی مشخص
  6. استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز فرآیندی در جهت بهینه‌سازی و بهبود عملکرد فرآیند و تجهیزات
  7. پشتیبانی علمی و فنی صنایع تولید شکر از نیشکر، اتانول، خمیرمایه، نئوپان، ام دی اف و سایر مشتقات از باگاس،ملاس و شکر
  8. تنوع بخشی به محصولات موجود در راستای بهبود سبد کالای تولیدی
  9. ارائه محصولات جهان تراز، در اختیار داشتن یک جهت گیری بومی در فرآیندهای طراحی، توسعه و بازاریابی محصولات جانبی
  10. ارائه دستورالعمل و راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف و بازیابی انرژی واحدها و مجتمع‌های تولیدی
  11. حفاظت از محیط زیست در قبال خروجی‌های فرآیند و کاهش مصرف انرژی‌های تجدید ناپذیر و تلاش در جهت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر
طرح های تحقیقاتی پایان یافته

مهندسی مخمر ساکارومایسس سرویزیه با هدف افزایش مقاومت به اتانول جهت افزایش راندمان تولید و بررسی تغییرات حاصل ازآن بر پروفایل نسخه برداری

طرح های تحقیقاتی جاری
  1. پیاده­‌سازی کنترل فرآیند آماری در فرآیند تولید شکر در کارخانجات نیشکر (SPC)
  2. بررسی اثر تفاوت کیفیت ملاس تولیدی (از نظر میزان لجن و سمیت) در تولید الکل و خمیرمایه و راهکارهای بهبود آن
  3.  بررسی اثر ازن بر کاهش بار میکروبی آسیاب نیشکر
دستاوردهای مهم
  • نرم افزار تشخیص سایز کریستال‌ها با استفاده از پردازش تصویر

یکی از مهمترین شاخص‌های تعیین کننده درکیفیت شکر، مقادیر دو پارامتر  MA و CV است که با به‌دست آوردن سایز دانه‌های شکر قابل محاسبه است این کار در آزمایشگاه با استفاده از دستگاه شیکر برای حجم مشخصی از شکر قابل محاسبه است. در حین عملیات طباخی به‌­دست آوردن این دو پارامتر برای کریستال‌های در حال رشد می­تواند شاخص مفیدی جهت کنترل روند طباخی و همچنین باعث بالابردن کیفیت در شکر تولیدی شود.

با استفاده از هوش مصنوعی و شبکه‌­های عصبی عمیق در پردازش تصویر و همچنین توسعه بسترهای مناسب سخت افزاری و نرم افزاری، امروزه می­تواند راه‌کارهایی برای حل چالش‌های صنعتی پیدا کرد. نرم افزار تشخیص سایز کریستال‌ها با بهره‌گیری از شبکه‌های عصبی کانولوشنی در پردازش تصویر قادر به اندازه‌گیری سایز دانه‌های شکر در سه فاز اسلاری، پخت و کریستال‌های شکر می‌­باشد. دقت در اندازه‌گیری و تشخیص دانه‌های شکر و همچنین تفکیک ذرات غیر شکری مانند حباب در پخت می­‌تواند در روند طباخی و کسب داده‌های واقعی بسیار موثر واقع شود.

امکانات بخش
محققین

مهدی مازوچی

مهدی مازوچی

سمت مدیر تحقیقات فرآیندی
تلفن مستقیم:۰۶۱۳۳۱۳۰۷۳۲  
پست الکترونیک: hdimazuchi@gmail.com

فاطمه شیخی

فاطمه شیخی

سمت: کارشناس تحقیقات فرایندی
تلفن مستقیم:۰۶۱۳۳۱۳۰۷۳۵
f.sheikhi@iscrti.ir