- 33130701(61)98+
- 33130702(61)98+
- 33130703(61)98+
- info@iscrti.ir
در شرایط بحرانی در جهان بدلیل جنگ و درگیریهای سیاسی، حاملهای عمده انرژی فعلی مانند سوختهای فسیلی شدیدا تحت تاثیر قرار میگیرند که افزایش و کاهش تولید و به تبع آن افزایش و کاهش قیمت آنها جوامع مختلفی را در دنیا متاثر میسازد. منابع انرژی تجدیدپذیر بهعنوان منابع بومی – محلی، در تامین انرژی مورد نیاز جوامع، کمتر تحت تاثیرشرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی منطقهای و بین المللی قرارمیگیرند. لذا با توجه به تامین انرژی از این منابع میتوان به افزایش امنیت ملی کشور کمک شایانی کرد.
در صورتیکه اگر کشورها بخش اعظم انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کنند، در چنین شرایطی کمتر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت که این مسله خود در نیل به اهداف توسعه پایدار کشورها بسیار موثر خواهد بود. بخصوص در ایران نیز به نظر میرسد بهترین راهبرد فعلی استفاده از درآمدهای نفت و گاز در توسعه و گسترش نیروگاه ها و منابع تولید کننده انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین توجه ویژه به بهینهسازی در مصرف انرژی است.
انرژیهای تجدیدپذیر ساختار متفاوتی نسبت به تکنولوژیهای تولید انرژی متعارف دارند، زیرا فرایند توسعه در انرژیهای تجدیدپذیر دارای هزینههای سرمایهگذاری اولیه بالا و در مقابل هزینه تعمیر و نگهداری پایین است. در روشهای تولید انرژی از منابع متعارف، هزینههای سرمایهگذاری اولیه به نسبت پایین است. مزایای متفاوتی برای توسعه کاربرد انواع انرژیهای تجدیدپذیر در کشور میتوان متصور بود که عموما وابسته به شرایط محلی، ویژگی منابع جایگزین و نگرانیهای اجتماعی است. دریک دستهبندی میتوان از مزایای کاربرد انرژیهای تجدیدپذیر بهموارد ذیل اشاره کرد.
بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر همچنین باعث افزایش دسترسی به منابع انرژی پایدار و مطمئن برای مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته میشود. لذا در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر لازم است بیشتر به دیدگاه توسعهای این انرژیها توجه کرد تا صرفا بعد اقتصادی و رشد محورانه آن. انرژیهای تجدیدپذیر، پاک، فراوان و قابل اعتمادند و در صورتیکه به درستی از آنها بهره برداری شود به عنوان منابع انرژی پایدار نقش مهمی در رسیدن به اهداف توسعه پایدار کشورها بازی می کنند.